Belle Chess RP1118S
Född 1984, 146,5 cm
okänd härstamning


Belle är en mycket allsidig ponny som är tävlad i alla fyra discipliner med stor framgång. I hoppning och dressyr har hon vinster och placeringar upp till LA och i fälttävlan har hon vunnit debutantklass. De allra största framgångarna har hon i körning där hon under sin relativt korta karriär vann nästan alla tävlingar hon ställde upp i (var dock aldrig sämre än trea). Bland de ”förlorade” tävlingarna kan nämnas Nordiska Mästerskapen-99 (blev tvåa) och en internationell tävling i Dillenburg, Tyskland med stora delar av den europeiska eliten på plats, där hon också kom tvåa… När det gäller vinsterna kan man nämna två SM-guld (-97 och –98).

Belles starka sida, förutom hennes fina gångarter, är hennes otroliga temperament. Hon är en mycket stabil och säker häst med stort självförtroende och ”fighting spirit”. Hon tvekar aldrig inför de uppgifter hon ställs inför och gör alltid sitt bästa.

Alla hennes avkommor har ärvt sin mors intelligens och stabilitet. De förstår snabbt vad som förväntas av dem, och visar ett positivt och nyfiket intresse för arbete.

Trots bristen på härstamning är Belle Chess stamboksförd i ASRP tack vare sin digra meritlista och att hon genom en tidigare avkomma (Ali Baba, född –92, e: Al Danoox, vinster och placeringar upp till msv B, hoppning) visat att dessa egenskaper nedärvs.

 

fler bilder